113+26 HOUSES

TITLE: 113 BLOCK OF FLATS + 26 DETACHED HOUSES
CLIENT: PRIVATE
BUDGET: 19.500.000 €
BUILDED SURFACE: 20.645 m2
LOCATION: VALLADOLID

The residential complex is designed with the aim of being a starting point for the future design of residential developments in the city, raising the criteria of design, efficiency and uniqueness to the highest level.

The aim of maximising the indoor-outdoor relationship to enhance the enjoyment of the privileged environment in which the homes are located is present in every decision taken in the project. All the houses have terraces which, at the same time, act as sun screens. The living rooms are designed with a double orientation, allowing the sunlight typical of the south-west orientation in winter.

The intensively worked design of the interior spaces and the landscaped interior of the plot guarantees private spaces complementary relationship with the exterior public spaces. This enhances the sense of community.

In order to build within the criteria of the BREEAM seal and certify the buildings, a pre-study is carried out with the evaluation tool, obtaining a “VERY GOOD” level.

Discover here the video of the project.

Apparently we had reached a great height in the atmosphere, for the sky was a dead black, and the stars had ceased to twinkle. By the same illusion which lifts the horizon of the sea to the level of the spectator on a hillside.

Newsletter